Selasa, 30 Disember 2014

Manjakani Feminine Wash

🔺Kebaikan2 SUTRA MANJAKANI FEMININE WASH:

đź’–Dalaman yang sentiasa muda.
đź’–Mengetat dan mengecutkan rahim.
đź’–Meningkatkan rangsangan bersama suami.
đź’–Memberikan kepuasan kepada pasangan.
đź’–Mengeratkan hubungan suami isteri.
đź’–Memudahkan kepuasan untuk para isteri
đź’–Menghilangkan keputihan, lendir.
đź’–Memulihkan luka-luka dalam vagina.
đź’–Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
đź’–Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.
đź’–Dirumus khas untuk memberi keselesaan kepada intim wanita.
đź’–Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.
đź’–Mengawal keputihan dan lendir berlebihan.
đź’–Melancarkan perjalanan haid
đź’–Penyubur kandungan wanita
đź’–Mengecut dan merawat kembali vagina
đź’–Untuk semua peringkat usia wanita khasnya si dara yang tidak boleh menggunakan Tongkat Azimat.
đź’–Menghilangkan kegatalan vagina kerana darah kotor dll.

Harga rm29.90
Kos pos ,
Rm6 SM
Rm10 SS


Untuk pesanan,
WhatsApp 012-5924741 Kakyong habibah

Qaseh Gold junior

Qaseh Gold Junior
~ formulasi makanan sunnah unggul dengan tambahan Badam & Bayam.


Gabungan unik 15 ramuan hebat :
#kurma
#madu
#kismis
#delima
#minyak zaiton
#gingko
#buah tiin
#badam
#garam bukit
#habbatus sauda
#bayam
#air zam zam
#zaffaran
#GAM Arab
#pegaga


Info lanjut,
Hubungi 012-5924741 Kakyong habibah
#KonsultanQaseh
#juskesihatan #BisnesQasehGold #QasehGoldJunior #bisnesonline #Wahm

Isnin, 29 Disember 2014

Bongkar rahsia Vitalforce Aura 7 spray





Membongkar Rahsia sebenar Vitalforce Aura 7 Spray

Masyarakat Melayu mempercayai bahawa mandi bunga adalah amalan untuk mendatangkan seri wajah dan membuang malang. Berkurun-kurun dahulu masyarakat kita telah mengamalkan budaya mandi bunga. Sebagai alternatifnya, Aura 7 Spray adalah penganti kepada amalan ini dan ianya sesuai digunakan pada masa kini.

Kegunaan :
Aura 7 Spray dapat memberikan kekuatan diri daripada unsur-unsur halus dan negatif. Tidak dinafikan bahawa masyarakat kita percaya kepada sihir, dengan penggunaan Aura 7 Spray ianya dapat menguatkan diri pemakai dari unsur-unsur seperti ini. Aura 7 Spray juga dapat digunakan untuk merawat luka-luka kecil yang berlaku dan dapat menghentikan pendarahan kecil dan dapat mengelakkan parut.

Selain baik untuk meningkatkan mutu Aura seseorang, Aura 7 Spray juga sinonim dengan 1001 kahsiatnya dan telah dimanfaatkan oleh ribuan pengguna yang berjaya mengubah personaliti dari negatif ke positif, sebagai produk kecantikan yang membantu menyerlahkan seri wajah, untuk tujuan penyembuhan luka kecil dan kecederaan minyak panas, resdung, sebagai medium Aromatherapy, melegakan stress dan merupakan rahsia kesempurnaan untuk kehidupan yang lebih positif.

Kebaikan lain Aura 7 Spray:-

1) Menaikkan Seri Si Pemakai
2) Meningkatkan Proses Awet Muda
3) Memelihara sifat kesabaran & kerohanian.
4) Penampilan yg lebih Yakin.
5) Daya Penarik.
6) Memberi Ketenangan hingga ke tahap Alpha.
7) Boleh menstabilkan Emosi, Rohani, Fizikal


Harga hanya RM50 ,

kos pos
rm6 SM
rm10 SS


banyak manfaatnya dari 1 botol.


untuk pesanan
Whatsapp/Telegram 012-5924741 Kakyong habibah

#vitalforce7aura #vitalforce #7aura #aura #positive #stress #happy #produkSutra #ProdukMuslim #SutraWellness #naturalProduct
#bisnesonline #Wahm







Sabtu, 8 November 2014

Beg galas OLAF

BEG GALAS OLAF

Saiz 36cm x 26cm

Harga rm39

Kos pos
1 unit rm6 SM, rm9 SS
2 unit rm7.30 SM, rm11 srwk, rm12 sbh
Diskaun untuk belian 2 unit dan lebih.



NOVAU - semburan untuk hilangkan bau badan






Novau & kelebihannya
1. Deodoran lebih natural dan selamat berkesan
2. Tanpa aluminium yg dikatakan jika terlebih dlm badan menyebabkan sakit tulang, alzeimer ,lupa
3. Pasti tiada alkohol
4. Hanya asas air dan garam mineral yang menggunakan teknologi khas
5. Bukan antiperspirant, tidak menyekat peluh keluarkan toksik badan
6. Tidak melekit
7. Tahan lama selagi tak mandi guna sabun
8. Baju tiada lagi bau tengik
9. Tetap tak berbau badan walau peluh mencurah curah
10. Sifatnya memang tidak berbau boleh dibawa solat dan dalam ihram tanpa was was
11. Boleh dikongsi dlm keluarga sebab guna spray jadi menjimatkan
12. Boleh digunakan di kaki, malah semua bhgian badan
13. Tiada kesan alergi kecuali ada orang alergi garam
14. Tiada had umur
16. Sesuai utk orang sakit tak mampu mandi- spray dan lap untuk kekal tiada bau yang kurang selesa
17. Spray di luka kecil untuk elakkan jangkitan kulit.
InsyaAllah banyak lagi.

Sila maklum kepada pengguna novau untuk spray pada kadar sekali dua tekan cukup untuk meliputi kawasan yang dikehendaki.


1 botol rm25, 170ml.

Utk pesanan
Wassap 018-9527725 kakyong habibah



Harga rm25
1 botol RM25
Kos pos
1-3 btl rm6 SM, rm10 SS




Sabun wytie aromatherapy






Satu satunya sabun kecantikkan yang mengandungi Arbutin, Aloe Vera, Tea tree, Glutathione, Vit A, Vit C, Vit E, Nano White.

Sabun ini dapat merawat masalah kulit seperti berikut :-

1. Merawat & Menghilangkan jerawat;

2. Merawat & Menghilangkan parut jerawat & cela;

3. Mengurangkan & menyelesaikan masalah jeragat;

4. Mengurangkan kedutan pada kulit;

5. Mencerahkan kulit yang kusam/gelap;

6. Menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata;

7. Mencerahkan kulit dicelah2 lipatan;

8. Boleh digunakan untuk muka & badan;

9. Memberi kelembapan yang sempurna;

10. Mengurangkan dan menghilangkan tompok hitam;

11. Memudarkan parut akibat jerawat;

12. Penggunaan berterusan akan membuat kulit lebih bersinar & bermaya tanpa solekan yang tebal;

13. Menganjalkan kulit wajah dan badan;

14. Membantu merawat masalah Ekzema (Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang tidak normal (lemah) dan faktor genetik. Masalah ini kebiasaannya dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak. Eczema boleh menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit mengelupas. Keadaan ini boleh menjadi bertambah teruk berikutan pengambilan makanan di mana pesakit mempunyai alahan (allergic) terhadap makanan tersebut. Selain itu, menyentuh bahan-bahan alahan dan perubahan suhu secara mendadak juga akan menyembabkan kegatalan pada kulit);

15. Dapat menghilangkan parut;

** SELAMAT untuk ibu2 hamil dan anak2 seawal usia 3 tahun.


Harga rm29.90
Kos pos
1-6 pcs rm6 SM, rm10 SS


untuk pesanan
018-9527725 wassep/telegram
kakyong habibah





Sabtu, 25 Oktober 2014

Meja 3 dalam 1 Disney Princess

Harga biasa rm250 inc post
Tawaran tempoh terhad, while stock last, dibuka sehingga 30 Oktober 2014.,
Rm230 inc post SM, dengan hadiah percuma

untuk pesanan
wassep/telegram 018-9527725 kakyong habibah








Rabu, 22 Oktober 2014

Beg Sekolah Frozen

BEG SEKOLAH FROZEN
Saiz S,
Ukuran 22cm x 15cm x 30cm
Hjual rm35
Kos pos 1 unit rm6 SM, SS rm9
Saiz M,
Ukuran 25cm x 19cm x 32cm
Hjual rm39
Kos pos 1 unit rm6 SM, SS rm9
Saiz L,
Ukuran 30cm x 21cm x 40cm
Hjual rm49
Kos pos 1 unit rm7.30 SM
Untuk pesanan
Wassep/telegram 018-9527725 kakyong habibah



Beg saiz S
sesuai untuk pra sekolah
muat untuk buku saiz A4

Beg saiz M
sesuai untuk murid tahun 1-3



Beg saiz L
disyorkan untuk murid tahun 4-6



Isnin, 15 September 2014

FAMILY LOUNGE POOL


Family Lounge Pool

Hot demand pool..
Exclusive, fancy & stylish pool

SAIZ 229cm x 229cm x 58cm






Harga rm255 SM, rm279 SS


untuk pesanan :

1. email kakyongshoppe@gmail.com, atau
2. wassap/telegram ke 018-9527725

sila nyatakan nama, lokasi dan FLP


Kakyong Habibah
Pengurus online Kakyong shoppe






Isnin, 18 Ogos 2014

Qaseh Gold Penawar pelbagai masalah kesihatan





Salam Qaseh dan salam bahagia,

Sekarang ini macam-macam masalah kesihatan yang dihadapi ramai, tidak kira umur.. tua atau muda , malah kanak kanak pun turut sama berisiko..

Mungkin anda mengidap salah satu penyakit seperti yang tertera dalam gambar di atas.
Cuba amalkan Makanan Sunnah kerana di dalamnya mengandungi 1001 rahsia penawar penyakit.

Mari cuba berikhtiar dengan Qaseh Gold.
~ kerana Qaseh Gold adalah formulasi gabungan Makanan Sunnah...
~ memudahkan pengambilan & amalan Makanan Sunnah... InsyaAllah dipermudahkan..

Qaseh Gold Penawar Jasmani Penyeri Rohani






Qaseh Gold adalah jus kesihatan yang membekalkan nutrisi yang diperlukan tubuh.
Qaseh Gold untuk amalan seisi keluarga.

Jom Sihat bersama Qaseh Gold.

untuk pesanan,
wassap kakyong habibah yahya 018-9527725.

sila nyatakan nama dan lokasi anda , semasa memperkenalkan diri.
Terima Qaseh,


Jumaat, 8 Ogos 2014

Qaseh Gold membantu mereka yang sukar hamil


salam Qaseh,


Qaseh Gold membantu masalah sukar hamil , dengan :


  • meningkatkan kesuburan 
  • membekalkan nutrisi kepasa sistem peranakan
  • membina sel darah merah
  • mengatasi masalah keputihan
  • meningkatkan bilangan sperma 
  • melegakan tekanan dan stress
  • menstabilkan mood






Qaseh Gold Adinda
500ml
rm71.90 SM



Qaseh Gold Kekanda
500ml
rm71.90 SM

untuk pesanan,
wassap ke 018-9527725 kakyong habibah


Selasa, 5 Ogos 2014

Ezi Shape - Fat Burner Krim






Tak perlu risau lagi dengan masalah buncit dan selulit lagi!!
Manfaatnya :-
1. Trimming dan shaping
2. Halang pembentukan lemak baru
3. Mencegah dan megurangkan selulit
4 Membantu menurunkan selera makan
Mengandungi Slim Max sebagai element powerful cream.
Juga di formulasi dgn surpress agent dan infused aura!!
100% ECO Product, so nowwries !!
Isi Kandungan - 200ml
Keterangan Lanjut Mengenai Ezi Shape
1. Trimming and shaping cream. Menegangkan kulit yg kendur terutamanya di hind arm ( tangan ), perut dan peha. Amat seduai untuk mereka yang ingin mrnurunkan berat badan dan dlm masa yg sama tidak mahu kulit yg mengelebeh.
2. Menghalang pembentukan lemak baru di kawasan yang di inginkan. Contoh ...di lengan berdekatan armpit, perut, peha, dagu dan pipi.
3. Membantu mencegah dan mengurangkan selulit.
4. Garcinia cambogia mrmbantu mrnurunkan selera makan. Mengandungi slim max sebagai element powerful shaping cream. Mengandungi infused aura seperti yang terkandung dalam produk sutra.





cara penggunaan:

sapu 2x sehari setiap kali lepas mandi di bahagian seperti peha, pinggang, pinggul, betis, bhgn atas lengan dan dagu.

harga rm50
kos pos SM 1-2 btl rm6
kos pos SS 1-2 btl rm10

untuk pesanan
sila wassap ke 018-9527725 kakyong habibah




Isnin, 4 Ogos 2014

KINETIC SAND

Kinetic sand




Permainan yang menyeronokkan untuk anak-anak.
Mengalakkan kreativiti..
Mudah utk mbentuk pelbagai rupa bentuk ikut acuan yg digunakan..
Sangat bagus untuk perkembangan motor halus anak-anak


1 kotak @ 1 kg, harga rm60
Tidak termasuk kos pos

sesuai untuk anak usia 3 tahun dan ke atas.

Untuk pesanan,
Wassap kakyong habibah 018-9527725






Atasi masalah Gastrik anak-anak dengan Qaseh Gold Junior


Salam Qaseh,

Anak-anak tuan puan sering mengalami gastrik bila lambat makan, atau terlalu memilih makanan, sehingga perut menjadi kosong dan memberi masalah angin dan gastrik, boleh juga mendapat sakit pedih ulu hati.

Anak-anak bila terlalu leka bermain sampai lupa bermain.

Ibu ayah perlu prihatin dan ambil berat dengan jadual pemakanan anak-anak.

Insya Allah, amalkan memberi anak-anak makan Qaseh Gold Junior,
bukan sekadar menambah tenaga dan menjaga stamina anak, tetapi ia juga membantu atasi masalah gastrik dan membantu meningkatkan selera makan anak.






Secara umumnya Qaseh Gold Junior adalah jus kesihatan yang membekalkan nutrisi dan membantu menguatkan sistem imun anak.


harga 1 botol SM rm60.00
kos pos SM : 1 botol rm6, 2-3 botol rm9
kos pos SS : 1 botol rm10, 2-3 botol rm15

untuk pesanan :
sila wassap/telegram ke 018-9527725 kakyong habibah




WE ARE OPEN FOR BUSINESS


Salam Qaseh,

setelah hampir 2 minggu bercuti..

akhirnya, operasi bisnes kembali seperti biasa.

hari ini kami sudah memulakan operasi packing dan delivery.

ready stok untuk pesanan
 tepung magik
 cheezy sauce
 Qaseh Gold Adinda/kekanda/junior
 pati kristal Sole
 rindu cafe
 garam masakan Ana Edar
 treatmen gel 6in1 Ana Edar
 Sutra aroma - lavender, rose & citrus beri
 Novau
 Ezi shape
 waterproof bedsheet
 black board sticker
 white board sticker
 Bedak kompek Ana Edar
 lipstik 05 Ana Edar
 I-GE makanan cerdas minda
 educational toys & building block

untuk pesanan,
wassap ke 018-9527725 kakyong habibah
atau pm/inbox ke page FB kakyong shoppe

terima qaseh






Isnin, 7 Julai 2014

Sihat bersama Qaseh Gold


Qaseh Gold adalah produk keluaran Ana Edar.
sebuah syarikat Muslim yang bertaraf IMP.
Dan terlah beroperasi sejak tahun 1983 lagi.

Qaseh Gold adalah jus kesihatan yang ramuannya terdiri daripada pemakanan sunnah, yang bersifat baik lagi berkhasiat.

Qaseh Gold membantu atasi masalah seperti :

♥ Keletihan
♥ Stress
♥ Gastrik
♥ Sembelit
♥ Batuk dan sakit tekak
♥ Resdung
♥ Asma
♥ Migrain
♥ Buasir
♥ Tekanan darah tinggi
♥ Masalah libido
♥ Gout
♥ Masalah wanita seperti keputihan

Untuk pesanan :
Whatsapp 018-9527725 kakyong habibah

Jumaat, 4 Julai 2014

Kulit sihat dengan DRAZMA ARGANO OIL





DrAzma Argano Oil

Minyak argan asli dari Morocco

Kandungan Vitamin E yang tinggi, 3 kali ganda lebih banyak dalam Minyak Zaitun

Membantu memulihkan struktur kulit yang mengalami proses penuaan dan juga dapat memulihkan keanjalan dan kelembapan kulit.

Berfungsi sebagai pelembab semulajadi kerana kaya dengan asid lemak essential dan sterol, amat mudah di serap kulit tanpa menimbulkan rasa berminyak

Mengatasi masalah jerawat. mengelakkan liang pori dari tersumbat, seterusnya mengurangkan risiko kemunculan jerawat.

Bersifat Antioksidan dan melindungi kulit yang terdedah dengan pancaran UV yang berbahaya juga terhadap pengoksidaan dan aktiviti radikal bebas.

100% asli tanpa sebarang campuran bahan kimia, pewarna dan pewangi. Selamat digunakan oleh semua peringkat umur..


Masalah lain yang boleh diatasi
1. Acne
2. Daily hydration
3. Dry skin relief
4. Eczema
5. Psoriasis
6. Scar and stretch mark reduction
7. Wrinkle relief


Cara penggunaan :
Hanya 'roll'kan ke kawasan wajah/muka dan sapu rata.

Harga : rm55

untuk pesanan
sila whatsapp 018-9527725 kakyong habibah




Rabu, 11 Jun 2014

ANA EDAR DAN RANGKAIAN PRODUK ANA EDAR


Salam Qaseh,

Apa yang hebat?
Apa yg bagus pasal syarikat bumiputera Ana Edar?

Ana Edar Sdn. Bhd. telah ditubuhkan bagi memenuhi permintaan pasaran serta memartabatkan ekonomi ummah melalui produk jenama ANA yang halal, selamat dan bermutu. 

Ana Edar Sdn. Bhd. mendokong falsafah perniagaan yang sama iaitu menjalankan perniagaan sebagai fardhu kifayah, serta menjiwai teras visi dan misi penting iaitu melahirkan usahawan Muslim yang berwibawa dan berdaya saing, serta memperkasakan pengedaran produk Muslim yang bermutu, halal dan selamat di bawah jenama ANA. Ana Edar Sdn. Bhd. yakin hasrat untuk menaiktarafkan kemampuan ekonomi ummah melalui perniagaan yang telus dan disinari ajaran Islam serta rangkaian produk yang halal, selamat dan bermutu.

Produk utama semestinya Qaseh Gold... Formulasi Makanan Sunnah Unggul...Membantu meningkatkan tenaga, mencerdaskan minda serta menyokong tumbesaran dan sistem imun tubuh yang lebih kuat. 
In shaa Allah...

Dari segi marketing plan, syarikat memberikan bonus yang hebat malahan boleh mencapai 4-5 digit... Kelas yang diadakan oleh penceramah hebat..





PRODUK-PRODUK ANA EDAR

QASEH GOLD #ADINDA - Rumusan unik 7 makanan sunnah dengan herba-herba terpilih, khusus untuk wanita yang mementingkan kesihatan. Mudah, Murah, Mujarrab!

QASEH GOLD #KEKANDA - Rumusan unik 7 makanan sunnah dengan herba-herba terpilih, khusus untuk lelaki yang mementingkan kesihatan. Mudah, Murah, Mujarrab!

QASEH GOLD #JUNIOR - Formulasi Makanan Sunnah Unggul dengan tambahan Badam dan Bayam.
Membantu meningkatkan tenaga, mencerdaskan minda serta menyokong tumbesaran dan sistem imun tubuh yang lebih kuat. InsyaAllah.

MINERAL #SOLE - Larutan tepu kristal garam dari Himalaya yang membekalkan tubuh anda dengan 84 mineral. Kekalkan kesihatan anda dengan SOLE.

#GARAM MASAKAN KRISTAL MINERAL - Alternatif garam tulen dan lebih sihat berbanding garam laut dan garam bukit. Mengandungi 84 mineral semulajadi untuk memberi keenakan dalam masakan!

6 in 1 TREATMENT #GEL - Gel yang tidak berwarna dan tiada wangian, padat dengan gabungan bahan natural yang merawat kulit sambil melembapkan. Boleh digunakan pada wajah dan tubuh yang bermasalah.

#RINDU CAFE - Minuman kopi pracampur yang enak dinikmati sekeluarga. Diperkaya dengan herba ashwagandha untuk membantu melancarkan perjalanan darah dan madu sebagai pemanis tambahan.

#LIPSTIK 05 - Lipstik istimewa dengan fungsi melembap dan merawat bibir merekah. Oleh ke bibir dan lihatlah ia bertukar menjadi merah natural! Sesuai juga untuk kulit sensitif.

#EKSOTIKA WAJAH - Sabun pencuci muka yang bebas bahan kimia. Mencerah, merawat jerawat dan memudarkan pigmentasi. Tidak mengering dan tidak mengakibatkan pengelupasan.

#BB TREATMENT & WHITENING FOUNDATION CREAM - Krim Blemish Balm 7 dalam 1 yang menutup cela sambil memutih dan menegangkan kulit wajah tanpa pengelupasan dan rasa pedih. Satu item wajib dalam beg

#I-GE (I-Genius) - Dulu dikenali sebagai Ana Cerdas. Formulasi homeopathy minda untuk seisi keluarga. Menajamkan minda, menguatkan memori dan menambah keyakinan diri!

#TONIK RAMBUT - Dirumus khas dengan minyak zaitun untuk rambut yang lebat dan sihat serta kulit kepala yang bebas dari kegatalan.

#BEDAK KOMPEK ANA - Hanya satu warna dapat dipadankan dengan semua tona kulit! Sapuannya halus, tidak bertompok dan mengawal minyak berlebihan

#NQN_Together_We_Conquer_The_World




Jumaat, 16 Mei 2014

RESTOCK BLACKBOARD STICKER

Black board sticker
Saiz 1 roll 2 mtr x 45 cm

Harga rm30/roll

Setiap roll akan terima 5 btg kapur tulis dan 1 batang liquid chalk bernilai rm7

Kos pos 1-2 roll rm6 SM, SS rm9
Kos pos 3 roll, percuma SM, SS tambah rm5

Untuk pesanan,
Whatsapp ke 018-9527725 kakyong habibah.
Lokasi untuk COD, Taman Tawas Mewah, Ipoh.


Macam-macam karenah pelanggan

Salam Qaseh,

Customer ni ada macam2..

1. ada yang COOL
barang yang diorder (pre-order) lambat sampai,
tak kesah, tunggu jer, janji sampai
dan bukan bayar deposit jer, terus bayar full
>> ini customer yang mpunyai kepercayaan yang tinggi pada peniaga

tapi kita yang KECUT perut..
selagi barang tak sampai ke tangan kita,
selagi tu resah tak sudah..

2. ada yang jenis berKIRA a.k.a CEREWET
baru order barang, belum bayar ,
dah tanya bila barang akan sampai..
>> awal2 dulu saya serabut dgn customer yang mcm ni,
rasa malas nak layan jer. hahhaaaa...
belum bayar dah sibuk tanya bila barang boleh sampai.
bila dah pos, siap tanya pos pukul berapa, sampai pukul berapa..
aiikk.. I bukan posmen @ staff poslaju tau..

sebagai peniaha, jangan malas nak layan.. rezeki tu.. layan jer elok2.. bagitahu jer

 "barang ready stok akan diposkan dlm tempoh 24 jam selepas bayaran diterima. tiada delivery pada hari sabtu dan ahad"

"barang pre order, puan perlu mbayar deposit rmxx.xx , baki boleh puan bayar selepas barang sampai ke tgn saya. Delivery akan kita uruskan dlm tempoh 24 jam selepas bayaran baki diterima. tiada delivery pada hari sabtu dan ahad"

"barang kita dah pos ke poslaju, ini tracking efxxxxxxxmy, sila puan semak ke web poslaju untuk tahu status sekiranya belum terima selepas jam 12 tengahari. "


3. ada yang jenis, SUKA-SUKA
dok bertanya dari produk A sampai lah produk M, ade yang sampai Z.
tapi beli nya tidak.
>>> dulu2 saya malas gak layan,..
sekarang ni, saya layan jer.. saya anggap ia sbg latihan utk saya perbaiki cara saya berinteraksi dgn prospek (bakal customer).
saya tak nak jadikan ia sebagai buang masa.
tak per lah kalo dia saja2 nak test ke apa ker..
kita sangka yang baik2 jer.. kita beri jer apa juga info yang customer nak tahu.
beli atau tidak, itu hak pelanggan


4. ada yang jenis, TERUS ORDER jer..
cth, kakak saya nak Qaseh dan sutra, brp semua,?
dan terus bg alamat utk delivery. Terus minta no akaun. Terus transfer.
tak banyak tanya..
>> yang ini saya suka.. kebanyakan repeat customer saya mcm ni..
tau2 jer dpt wassap, "kak saya dah transfer rmxxx.xx utk Qaseh, habbatussauda dan sutra.. "
adoi.. ni pun kadang2 buat kita resah juga, sbb nya ade stok yang takde ditangan..
tapi rezeki kan.. jaga jer hubungan baik.


Sebagai peniaga, kita berlapang dada jer.
set dalam minda, tiada masalah yang tidak boleh diselesaikan.
Doa selalu semoga semua urusan kita dengan pelanggan dipermudahkan.
Kita tak tahu, di masa depan, pelanggan yang cerewet tu lah akan jadi repeat customer kita.
Cuba sehabis baik supaya customer meletakkan kepercayaan yang tinggi pada kita.

Syukur Alhamdulillah. Semua rezeki dari Allah.
Kita adalah apa yang kita fikirkan.
Fikirlah yang baik-baik, sangka yang baik-baik, minta yang baik-baik.
Semoga semua yang baik-baik datang pada kita.

Jadi peniaga online @ offline, prinsip nya tetap sama..
jaga hubungan baik dgn customer, layan guna bahasa yang elok2, bersabar melayan apa juga karenah pelanggan, cuba memudahkan urusan kita dan pelanggan.







Selasa, 13 Mei 2014

Cara penyediaan mashed potato i-mukmin

Salam Qaseh,

Tawaran harga istimewa sepanjang May 2014

set kombo 2 paket mashed potato

hanya RM26 tmasuk pos SM, RM30 SS.

untuk pesanan,
sila pm/inbox page kami
atau whatsapp ke 018-9527725 kakyong habibah.





tips penyediaan kentang putar i-mukmin

1. guna separuh dulu.. jika di sukat tepung kentang, kuantiti lebih kurang dalam 1 cawan

2. bancuh tepung kentang dengan 2 cawan air panas.. jika mahu lembut, boleh tambah lagi air ,
hasilnya seperti dalam gambar ke-2

3, guna separuh juga tepung gravy.. guna 1 cawan air panas dulu.. jika mahu lebih cair , boleh tambahkan lagi air panas.. tak perlu tambah garam, kerana rasanya sudah cukup masin

4. makan semasa masih panas...



Isnin, 12 Mei 2014

Asma , Lelah dan Qaseh Gold


Salam Qaseh,


============ ASMA / LELAH ============
Merupakan penyakit kronik melibatkan saluran pernafasan yang boleh dihidapi oleh KANAK-KANAK mahupun orang DEWASA. Semasa serangan ASMA, saluran udara mengalami beberapa perubahan.
 Termasuklah;
1. BRONCHOSPASM iaitu otot licin dan dinding BRONKUS mengalami KEKEJANGAN atau SPASMA.
2. Penghasilan MUKUS atau LENDIR berlebihan.
3. KERADANGAN atau INFLAMASI pada lapisan MUKOSA saluran udara.

Bahan Rawatan Penyakit ASMA. Pilih yang mana anda suka.
1. Lendir Belut
2. Madu

atau lebih mudah lagi, amalkan Qaseh Gold..

kami ada  pakej lengkap untuk seisi keluarga



Semakin ramai yang memilih set famili Qaseh Gold.

Produk muslim, bertaraf IMP.

Qaseh gold bukan sekadar membantu menjaga kesihatan kita, juga peluang menjana pendapatan.



JOM AMALKAN MAKAN MAKANAN SUNNAH. ====================================

untuk pesanan dan info lanjut.

sila whatsapp ke 018-9527725 kakyong habibah

atau emailkan ke kakyongshoppe@gmail.com





Testimoni ibu menyusu dan Qaseh Gold Adinda

Salam Qaseh,

Qaseh Gold adinda, terbukti telah mbantu ramai ibu2 yang menyusu anak.

Set yang sesuai untuk ibu menyusu adalah Qaseh Gold Adinda & Solel..

Insya Allah, yakin dengan Qaseh, manafaatnya akan anda rasai.

Info lanjut, pm/inbox kakyong habibah yahya
@ whatsapp ke 018-9527725

#sayajual
#testimoniibuMenyusu
#QasehGoldAdinda
#Sole

Sabtu, 10 Mei 2014

Drazma Habbatusauda kapsul

Salam Qaseh,

Hari ni kita ingin umumkan harga baru Drazma habbatusauda kapsul.

Harga lama rm36
Harga baru rm25, mulai 10 May 2014.

Kos pos
1-4 btl rm6 SM, rm10 SS
5-7 btl rm7.30 SM

Untuk pesanan,
Sila whatsapp 018-9527725 kakyong habibah
Atau
email ke kakyongshoppe@gmail.com

Sabtu, 26 April 2014

Kelebihan pati kristal SOLE

Sekadar berkongsi kehebatan sole
✒ Pernahkan anda mendengar Garam Kristal Himalaya?
✒ Tahukah anda apa itu Garam Kristal Himalaya?
Garam Kristal Himalaya berasal dari Pegunungan Himalaya. Berjuta-juta tahun dahulu pergunungan itu telah ditenggelami oleh air laut.
Kemudian terjadi proses pengeringan dan selama proses pengeringan terjadi penyerapan tenaga. Proses ini menyebabkan Garam Gunung mengandungi tenaga biofisika atau "bioenergy" yaitu pada getaran 8.7 hertz (sama dengan getaran tubuh mamalia).
Elemen-elemen yang terkandung di dalam Garam Gunung sama dengan kandungan mineral yang terdapat dalam tubuh kita dan sebenarnya kandungan mineral seperti ini juga terkandung di dalam "Laut Primal" yaitu laut pada zaman purba, laut yang ada sebelum munculnya kehidupan pra-sejarah.

Satu hal yang menakjubkan adalah bahawa tubuh badan kita mengandungi kandungan garam seperti kandungan garam yang ada pada Laut Primal. Tubuh kita juga mengandungi jumlah kepekatan garam yang sama dengan Laut Primal.
Garam yang ketara cecair di dalam tubuh kita mengalir melalui saluran darah dan berguna untuk menyeimbangkan fungsi-fungsi tubuh.

Garam Krital Himalaya adalah Garam Organik yang paling berkhasiat, paling bersih. Garam Gunung mengandung semua unsur-unsur yang bermanfaat bagi tubuh.

Garam ini tidak diproses dengan cara moden kerana sudah terbentuk jutaan tahun yang lalu, tidak dicampur dengan bahan kimia apapun. Beza dengan Garam Biasa / Garam Laut yang mengandungi NaCl dan diproses / dibersihkan dengan menggunakan bahan-bahan kimia, mineral-mineral dan khasiat yang terdapat di dalamnya telah ikut dibersihkan sehingga hanya tinggal NaCl saja dan menurut kajian bahawa NaCl tersebut terbentuk secara kimia dan bukan merupakan unsur alami.

Dilihat dari kajian saintifik bahawa Garam Gunung ini mengandungi 84 jenis mineral, sama seperti yang terkandung dalam tubuh kita dan juga sama dengan mineral yang terkandung dalam air zam-zam.

Mineral dan elemen-elemen lain yang terdapat dalam Garam Gunung ini berbentuk "colloidal" atau "ionic" yang memudahkan mineral-mineral ini diserap oleh sel-sel tubuh kita.

Fakta Mengenai Garam Kristal Himalaya
1. Dapat meningkatkan kadar metabolisme tubuh dan dapat menyelesaikan gumpalan lemak dan kolesterol
2. Melancarkan aliran hempedu yang membantu untuk mengawal berat badan
3. Membuang toksin dan asid uric yang berguna untuk mengatasi Asam Urat dan Sakit Tumit
4. Mengandung unsur pembersihan, menghilangkan lendir dan boleh menyerap serta mencegah bau busuk dan mengatasi keracunan dalam perut
5. Mampu menyerap gas-gas dalam perut dan usus
6. Merangsang kelenjar tiroid guna membentuk tulang yang kuat
7. Melancarkan sistem saraf dan aliran neuro transmitter yang dapat membawa isyarat kepada otak
8. Sifat penyerapan Garam Gunung ini adalah faktor penting dalam rawatan kanser
9. Menambah kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser
Manfaat Garam Gunung Crystal Himalaya
1-Menghuraikan gumpalan sel-sel darah merah
2-Meningkatkan kandungan oksigen dalam tubuh
3-Melancarkan arteri darah kita
4-Membubarkan endapan kalsium dalam darah
5-Menyelaraskan kelancaran sistem saraf
6-Membantu regenarasi sel-sel tubuh
7-Menghilangkan radikal-radikal bebas dalam tubuh
8Membantu pergerakan otot-otot usus
9-Menyeimbangkan mineral dan mensinergikan sistem metabolisme tubuh agar lebih sempurna
10-Menyelesaikan masalah kesihatan yang berasal dari ketidak seimbangan mineral


Pendapat Para Sarjana
" Saya telah menggunakan lebih 5000 gelen air alkali dalam hampir semua jenis masalah kesihatan dan ianya sangat bermanfaat dan mujarab" (Dr Theodorebaroody,penulis buku Alkalize or Die).

"Meminum 4 hingga 5 gelas air beralkali pada setiap hari membantu mengimbangi tahap kesihatan anda. Air beralkali bertindak seperti vitamin C,E dan beta karotene yang menjadi anti oksidan di sebabkan  kandungan elektron bebas yang banyak,yang membantu tubuh melawan penyakit" (Dr.Susan Clark, penulis Chemistry of Success)

"Dengan meminum air beralkali,jam penuaan boleh di pertahankan" (Dr.Robert Atkins)
============================

Untuk pesanan & pertanyaan lanjut
============================
Whatsapp ke 012-5924741

kakyong habibah


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...