Selasa, 17 Julai 2012

Ketupat magik dan sambal kacang segera






Di namakan ketupat magik.. kerana ia mudah dimasak.. malahan penjimatan dari segi masa & juga gas/elektrik. Tidak perlu lagi merebus ketupat sehingga 1 jam @ lebih.


Cara2 memasak ketupat magik :

~masukkan ketupat2 itu didalam periuk, panaskan sehingga mendidih dan tutup api. 
~Kemudian, biarkan ianya terendam sehingga air tu dah jadi suam2 kuku.. (10-15 minit) 
~ setelah sejuk baru lah dipotong

Ketupat itu tidak sama dgn ketupat diluar kerana ia tidak berkanji.. so, kena biarkan ia benar2 sejuk sebelum dipotong.

Ketupat ni tidak berkanji dan sangat bagus utk pengidap kencing, manis dan most importantly, low karbohidrat! :-)

tiada chemical.. beras itu sudahpun dimasak tapi telah dikeringkan semula. Sudahpun keluar di Majalah 3 awal tahun ni juga di TV1 (Agro Jurnal)






dan untuk menjadikan ia lebih magik, kami kombokan ia dengan sambal kacang ketupat & satay JM ..

Sambal kacang ini juga sangat mudah disediakan, 
1- masukkan dalam mangkuk kuantiti yang diperlukan
2- masukkan air panas.. utk pack 160g guna 1 cawan teh air panas.. kacau & biarkan selama 2-3 minit
3- jika sambal kacang nampak pekat, boleh tambah sedikit lagi air panas..


HARGA :

ketupat magik 1 pack : RM6/160g (ada 6 bungkus kecil)
sambal kacang segera 1 pack : RM3.50/160g


berminat untuk dapatkan stok anda untuk hidangan/juadah di hari raya.. boleh hubungi kakyong melalui : email kakyong72@gmail.com atau sms/whatsapp 012-5924741 atau isi borang pesanan





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...